Tutireceptek.hu fejléc

Francia habos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
TÉSZTA:
-6db tojás
-15dkg porcukor
-3 evőkanál fehér vagy vörösbor
-3dkg kakaópor
-7dkg liszt
-1 csomag sütőpor

KRÉM:
-6dl tej
-2 csomag vaníliás pudingpor
-4db tojássárgája
-25dkg margarin
-25dkg porcukor

TOJÁSHAB a TETEJÉRE:
-4 tojásfehérje
-20dkg porcukor
-pár csepp ecet

Elkészítés:
Tészta:
6 tojássárgáját kikeverjük a 15dkg porcukorral,3 e.kanál borral,3dkg kakaóporral.Felverjük a fehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá keverjük,majd a sütőporral össze kevert lisztet is hozzá adagoljuk.Sütőpapíros tepsiben(kb.25x40cm)fél óra alatt készre sütjük.

Krém:
A vaníliás pudingot a 4 toj.sárgájával 2dl tejjel elkeverjük csomómentesre,a maradék 4dl tejet felforraljuk majd hozzá öntjük a pudingot és sűrűre főzzük,kihűtjük.A margarint a 20dkg porcukorral habosra keverem majd hozzá adom részletekben a kihűlt pudingot.
A tésztára rákenjük a krémet,hűtőbe tesszük.

Hab:
4 tojásfehérjét kemény habbá verjük majd szórjuk bele a 20dkg pcukrot,verjük tovább,majd vízfürdő felett,habverővel verve 20 percig gőzöljük,pár csepp ecetet is tegyünk bele.Addig verjük míg a habverőn csúcsosan megáll a hab.Amikor elkészült kenjük a sütire.
Kicsit hűtjük és lehet szeletelni.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: tneksz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos pogi » Kókuszos sütemény (bögrés) » Habos Túrós Sütemény » Hájas sütemény
» Citromos sütemény » Üdítős sütemény » Bugátsza.(Krémes sütemény) » Milánói aprósütemények
» Fahéjas-mézes sütemény » Francia krémsajt házilag » Habos fincsi meggyes » Rázott túrós sütemény
» Csirke francia módra » Franciakrémes » Kakaós-zabpelyhes sütemény » Egyszerű túrós sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.