| Almás krémes (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: -1,5 kg alma - 1-2 ek cukor (az almától függ) - fahéj - 8 tojás - 20 dkg liszt - 18 dkg porcukor - 8 ek víz - 1 ek kakaópor - 1/2 cs sütőpor Töltelék : - 8 dl tej - 15 dkg margarin - 15 dkg porcukor - 2 cs vaníliás pudingpor - 1 ek liszt - 1 cs vaníliás cukor Elkészítés: Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem.A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit margarinnal.Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit,szórok rá pici fahéjat,ha savanyú az alma akkor cukrot is.A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem majd hozzáadom a vizet a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom.A maradék tésztába keverek 1 ek kakaóport és a fehér tésztára simítom.Előmelegített sütőben sütöm. A pudingporból,lisztből,tejből sűrű krémet főtök.Még melegen belekeverem a margarint,porcukrot,vaníliás cukrot. Ha kisült a sütemény és ki is hűlt egy másik tepsibe kiborítom úgy hogy az almás fele essen felülre.Óvatosan lehúzom róla az alufóliát.Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók.Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |