Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojás
18 kanál cukor
3 kanál liszt
1 sütőpor
2 kanál olaj
3 puding , lehet bármilyen ízű (mi a földiepres,csokisat és vaníliásat szeretjük a legjobban)
fél liter tej
3 slág
5 dkg csokoládé

Elkészítés:
6 tojássárgáját kikeverjük 1 egész tojással, 3 kanál cukorral, 3 kanál liszttel, 1 sütőporral és 2 kanál olajjal. Margarinozott,lisztezett tepsziben sütjük tűpróbáig.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben 9 kanál cukorral. Külön fölverjük habnak a 6 tojásfehérjét, lassan adagoljuk bele a 6 kanál cukrot. És mikor a hab jó kemény, akkor rögötön hozzákeverjük óvatosan a meleg pudinghoz. Ezzel a krémmel lekenyjük a tésztát és pár órára (kb.3-4órára)hűtőbe tenni. Felverni a slágot és lekenyni vele a kalácsot ha kivettük a hűtőből. Felolvasztani a csokit és meglocsolni vele a slágot.


A receptet beküldte: mona82


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai krémes. » Túrókrémes csokisütemény » Skót krémes Emyke módjára » Mogyorókrémes lávatorta
» Gyors sajtkrémes csiga » Csokis-krémes » Zágrábi krémes » Kókuszkrémes
» Francia krumpli » Fehér krémes » Gulyáskrémes-túrós pogácsa » Krémes karamellszelet
» Sajtkrémes csirkemell » Krémes sárgarépa torta » Májkrémes hagymasaláta » Francia hagymaleves 1


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.