Tutireceptek.hu fejléc

Francia krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojás
18 kanál cukor
3 kanál liszt
1 sütőpor
2 kanál olaj
3 puding , lehet bármilyen ízű (mi a földiepres,csokisat és vaníliásat szeretjük a legjobban)
fél liter tej
3 slág
5 dkg csokoládé

Elkészítés:
6 tojássárgáját kikeverjük 1 egész tojással, 3 kanál cukorral, 3 kanál liszttel, 1 sütőporral és 2 kanál olajjal. Margarinozott,lisztezett tepsziben sütjük tűpróbáig.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben 9 kanál cukorral. Külön fölverjük habnak a 6 tojásfehérjét, lassan adagoljuk bele a 6 kanál cukrot. És mikor a hab jó kemény, akkor rögötön hozzákeverjük óvatosan a meleg pudinghoz. Ezzel a krémmel lekenyjük a tésztát és pár órára (kb.3-4órára)hűtőbe tenni. Felverni a slágot és lekenyni vele a kalácsot ha kivettük a hűtőből. Felolvasztani a csokit és meglocsolni vele a slágot.


A receptet beküldte: mona82


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia krumpli(köret) » Egyszerű krémes » Albán finom krémes » Kókusz-krémes kocka
» Albán krémes » Rózsaszín krémes » Karácsonyi diós krémes » Francia tárkonyos csirke
» Francia hagymaleves 3. » Karamellás krémes » Hartyáni krémes » Spenót franciásan
» Csokikrémes piskóta torta » Csokikremes aprosuti » Francia Kenyér » Kókuszos, krémes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.