Tutireceptek.hu fejléc

Tiroli almásrétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


1 adag vajas tészta, 1000 g alma, 150 g cukor, 120 g dió, 70 g mazsola(pici rummal meglocsolva a beáztatás után), őrölt fahéj ,50 g zsemlemorzsa, 1db tojás, porcukor a szóráshoz, vanilíamártás és tejszínhab

Elkészítés:


A vajas tésztát 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.A széleiből vékony csíkokat vágunk. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és a reszelt almához adjuk. A diót ledaráljuk, a mazsolát beáztatjuk. A vékonyra kinyújtott tészta közepét meghintjük zsemlemorzsával. A mazsolát kinyomkodjuk, összekeverjük az almával, és a zsemlemorzsára halmozzuk, meghintjük fahéjas cukorral, darált dióval. A tészta egyik felét ráhajtjuk, megkenjük tojással, ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét. Tepsibe tesszük, és rátesszük a szélekből vágott csíkokat, majd a tetejét megkenjük tojással. A sütőt 200 °C fokra előmelegítjük, betesszük a rétest és 25 - 30 perc alatt szép arany sárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, 3 ujjnyi széles szeletekre vágva tálaljuk. Adhatunk mellé vanilía mártást és tejszínhabot is.

Tanácsok:
Ez a legkedveltebb rétes, amelyet vajastésztából készítenek. Tirolban is úgy tudják, hogy az eredeti recept a magyaroktól származik. Azért nem baj ha az Osztrákok is szeretik! Én az olaszorszgban élők is nagyon. És isteni finom is :)


A receptet beküldte: csillibilli112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiroli szalonnás gombóc » Tiroli csokoládékenyér » Almásrétes » Tiroli tekercs
» Tiroli saláta » Tiroli nokedli » Tiroli szőlős rétes » Tiroli kocka
» Dunakavics » Karamellás réteges pite » Csokis túrós süti » Budapest tekercs
» Hangyás süti » Sonkás papucs » Gyümölcstorta egyszerüen » Almás süti - egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.