Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás különlegesség! recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek étolaj
- néhány evőkanál tej
- csipet só

A töltelékhez:
- 70 dkg alma
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- 3-4 csepp citromlé

A bevonathoz:
- 10 dkg porcukor
- egy kiskanál citromlé

Elkészítés:
A töltelékhez az almát hámozza meg, vágja apró darabokra, és locsolja meg a citromlével. Keverje hozzá a mazsolát és a cukrot. Fél órára tegye hűtőbe, majd keverje újra át.
Keverje össze a lisztet a sütőporral, a sóval, a vaníliás cukorral és a cukorral. Morzsolja bele a túrót, keverje hozzá az olajat, és az állagától függően 2-3 evőkanál tejet. Gyúrja az egészet rövid idő alatt lágy tésztává, úgy, hogy még ne legyen ragacsos. Lisztezett deszkán sodrófával nyújtsa kb. fél centi vastagra, és kb. tíz centi átmérőjű kerek szaggatóval vágjon ki belőle korongokat.
Tegyen a korongokra egy kevés tölteléket, hajtsa félbe, nyomkodja össze a széleket. Kivajazott sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt süsse aranysárgára.
A bevonathoz a porcukrot keverje el annyi citromlével, hogy sűrű, folyós masszát kapjon. A táskákat még forrón kenje meg vele, majd hagyja kihűlni.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás zserbó » Birsalmás sertéskaraj » Almás morzsatészta » Fűszeres almás pite
» Fűszeres almás kenyér » Almás ital » Almás-sajtos vadkacsa » Almás Morzsa
» Almás hurka » Almasaláta zellerrel » Anyu almás pitéje » Almás álom
» Almás céklasaláta 2 » Mesealmás » Belga almás kenyér » Almás-diós papucs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.