Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás puffancsok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

- kb. 4-5 db közepes alma
- vaj
- kb 2,5 dl tej
- kb. 200 g liszt
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás (szétválasztva)
- 1 cs. vaníliás cukor

Szórni:
- fahéjas porcukor

Elkészítés:
A hozzávalókat körülbelüli mennyiségben adtam meg, mert tetszőlegesen változtatható, attól függ, mennyi almából készíted.

1. Az elkészítés menete a következő: az almákat meghámozom, és apró kockákra vágom, majd a felforrósított vajon állandóan kevergetve átpirítom.

2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hideg tejbe annyi lisztet keverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom. Végül belekeverem az almakockákat is.

3. Forró olajba kanalazom, fordításnál kissé meglapogatom a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatokat kapjak.

4. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes Emyke módjára » Epres-almás pite » Fahéjas -almás muffin » Almás pite süti
» Almás répás kókuszgolyó » Almás palacsintatekercs » Almás-fahéjas szelet » Almás bögrés
» Almás vöröske » Ausztrál almás piskóta » Almás rakott zsemle » Almás pite/ sas módra
» Almás-fahéjas zabkása » Almás-boros borjúmáj » Almás palacsinta 2 » Almás káposzta saláta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.