Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepény - Jagodától recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
TÉSZTA:
4 tojás
2 csésze cukor
1 -"- olaj
1 -"-joghurt
2.5 csésze liszt
1 cs. sütőpor

TÖLTELÉK:
I kg alma,tisztítva, reszelve
15 dkg cukor
fahéj,izlés szerint
morzsa , szóráshoz a töltelék alá

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, 2 részre osztjuk.(Lágy masszát kapunk.)
Egyik felét egy kikent, lisztezett,közepes méretű tepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás tölteléket, a massza másik felét ráegyengetjük.
Aranybarnára sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on.
Meggyel is készíthető,akkor a massza tetejét megszórjuk meggyel,erre jöhet szeletelt mandula, vagy durvára darált dió.Vaníliás porcukorral szórni.

Tanácsok:
Nagyon gyors süti,vendégváró!
A tésztája olyan könnyű, hogy ha marad, az csak azért történik, mert túlzottan udvarias vendégeink voltak!
Horvátországi nyaralás emléke, a házinéni receptje.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas ragacs » Diós-almás céklasaláta » Almás diós » Citromos villámlepény
» Class szilvás lepény » Cukkini lepény » Norbis almás csirkemáj » Horthy lepény
» Lenmagos tojáslepény » Almás-húsos káposztatál » Almás lepényem » Édes lepény
» Almás és túrós pite » Almás pite Daka módra » Túrós lepény (Kata-féle) » Almas batyu turotesztabol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.