Tutireceptek.hu fejléc

Pita görög lepénykenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
40dkg liszt
2dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 teáskanál cukor
1ek.étolaj
2 teáskanál só

Elkészítés:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk,az olajat,sót hozzákeverjük.Fél csésze langyos vízbe rakjuk a cukrot elkeverjük,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és felfuttatjuk.Ezután a liszthez öntjük az élesztőt,és a maradék vizet is.Jól összedolgozzuk,és szobahőmérsékleten megkelesztjük.Miután megkelt kb. 10-12 részre osztjuk,és még 15-20 percig hagyjuk kelni,míg a golyók duplájukra kelnek.(Konyharuhával letakarhatjuk.)Ezután a golyókból kerek lapokat formálunk kb.1-1,5cm vastagok legyenek.Olajjal kikent tepsibe rakjuk a lapokat,és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.Alulról a második sinen 4 percig sütjük az egyik oldalát,majd 4 percig a másikat is.Fehérnek,és puhának kell lennie.Kihülés után nylon zacskóba téve le lehet fagyasztani,hetekig eláll,de fagyasztás nélkül is ajánlatos zacskóba tárolni,mert így nem szárad ki.

Tanácsok:
A tepsit nem kell lisztezni,mert akkor beleragad!
(Nem tökéletesen olyan,mint amit Görögbe lehet kapni,de ott ugye másképp sütik.De még ez a legjobb az itthoniakhoz képest.Ezt legalább lehet tölteni!)


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög makarónifelfújt » Pastitsio (görög lasagne) » Eredeti Görög Souvlaki! » Görögsaláta szardellával
» Gigantesz (görög) » Görög meggyes » Görög vagdalt » Görög-sali kicsit másképp
» Ecetes görögdinnyehéj » Görög rántotta » Görög húsgombócok » Görög padlizsánragu
» Görögdinnye granita » Görög citromleves 2 » Görög krémes » Görög bifsztek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.