Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás fonatok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kelt tésztához:

450 g búzaliszt
1 tasak Élesztő
300 ml langyos tej
1 csipet só
80 g porcukor
80 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

3 alma (közepes méretű)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
50 g darált mandula
2 tasak Vanillincukor

Ezenkívül:

1 tojás
Kevés jégcukor

Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük. Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és lereszeljük.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik adag tésztát kb. 30 x 50 cm-es lappá nyújtjuk, majd 10 x 15 cm-es részekre osztjuk.A töltelékhez a reszelt almát, a mandulát, a vanillincukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd a töltelék felét a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk. A megtöltött tésztalapokat feltekerjük, kicsit csavarunk rajtuk, és a tepsibe fektetjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a fonatokat, és megszórjuk jégcukorral. Majd a folyamatot megismételjük a megmaradt tésztával és töltelékkel. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és süteményt megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült fonatokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás - fokhagymás karaj » Répás- almás kókuszgolyó » Almás-zabpelyhes szelet » Mesés almás-túrós
» Almás sütőtökleves » Habos almás szeletek » Szőlős-almás szelet » Finom almás lepény
» Almás-fahéjas ragacs » Almás rántott palacsinta » Mazsolás almás szelet » Bécsi almás rétes
» Almasaláta hagymával » Mandulás-Almás Lepény » Almás rántott sajt » Apa almás batyuja


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.