Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mazsolás rizs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:

3 ek vaj
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínû mazsola
1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is)

Elkészítés:
LKÉSZÍTÉSE:

Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél.

Öntsük rá a csirke alaplevet, forraljuk fel, majd fõzzük alacsony hõmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.

Tanácsok:
Tápérték/adag:

Teljes zsírtartalom: 9,8 g
Koleszterin: 23 mg
Nátrium: 469 mg
Teljes szénhidrát: 59,1 g
Rosttartalom: 2,3 g
Fehérje: 5,2 g


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mazsolás crumble » Almás-mazsolás muffin » Ostpaj (Sved sajtpite) » Töltött finom cukkini
» Gombás Rizslepény » Életerő-saláta » Fantázia batyu » Francia tepsis krumpli
» Túrógombóc kukoricadarával » Pármay szelet variáció » Sonkás sajtos karfiol » Serpenyős csirkemáj
» Zöldséges csirkemell » Ananászos-sonkás lencsetál » Rakott puliszka » Csípős töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.