Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-szilvás crumble recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.


60-70 dkg szilva
20 dkg liszt
15 dkg nádcukor
10 dkg vaj
nagy csipet fahéj

Elkészítés:
Egy tűzállótálat kivajazok, majd beleteszem a felezett, kimagozott, kék szilvát. A cukrot kimérem, majd egy jó kiskanálnyit kiveszek. A kiskanálnyi cukrot összekeverem a fahéjjal és a szilvára szórom. A “maradék” nádcukrot a lisztel és a vajjal összemorzsolom és a szilvákra szórom.

5-ös fokozaton (200 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a fahéjas szilvalé pedig felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom!

Tanácsok:
A crumble vagy morzsás süti előnye, hogy munka alig van vele, lehetetlen elrontani és mégis mindenki imádja a “háziasszonyt”.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: A&...a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-szilvás sütemény » Crumble almás » Angol Crumble » Almás-mazsolás crumble
» Crumble (morzsás süti) » Zebra torta tekercs » Házikó » Túró rolád
» Habos kávés » „Francia" puszedli » Sárgadinnye dzsem » Nagymama diós stanglija
» Mézes-magvas müzli » Körtés süti dióval » Tejfölös-pudingos sütemény » Doktor torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.