Tutireceptek.hu fejléc

Almás rakott kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg szikkadt kalács
1/2 kg alma
1 citrom leve
4 ek cukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
vaj

Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük 3 ek cukorral.
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg kalács következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb kalácssor. A tojásokat villával felverjük, majd 1 ek cukorral és a tejjel elkeverjük. Ráöntjük a keveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirkemell3 » Almás tej » Rakott karfiol diétázóknak » Almás krémes Emyke módjára
» Rakott brokkoli és karfiol » Tejfölös - rakott hús » Húsos rakott palacsinta » Habos almás Ica módra
» Rakott káposzta Ági módra » Rakott Karfiol Sonkával » Bögrés fahéjas almás süti » Rakott burgonyapüré
» Rakott cukkinis palacsinta » Almas batyu turotesztabol » Rakott krumpli 2 » Almás rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.