Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csíkos kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50-60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evk cukor
2 cs. vaníliás cukor
8 dkg vaj (olvasztva)
2 db egész tojás
csipet só
tej amennyit felvesz (kb 2,5 dl)
kakaópor

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe teszem.
Annyi tejet öntök hozzá, hogy kellemesen puha tésztát kapjak. (Kb. 2 dl)
A géppel kidolgoztatom, majd kétfelé veszem és 3 evk kakaóport teszek az egyik részbe.
Kinyújtom mindkét tésztát, a kakaósat a fehérre teszem, feltekerem, félbe vágom.
Két hosszúkás formát kivajazok, belisztezek és a tekercseket beleteszem.
Kb. 1 órát letakarva kelesztem, majd felvert tojással megkenem és hideg sütőbe teszem.
180°-on készre sütöm, majd rácson hagyom kihűlni.

Tanácsok:
Most a tetejére durvára tört török mogyorót szórtam, de lehet kakaó nélkül, mazsolával is készíteni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács, puha és finom » Almás rakott kakaóskalács » Mézeskalács (Kata-féle) » Formatartó mézeskalács
» Csíkos sütemény » Nagyon puha mézes kalács » Ánizsos kalács » Foszlós kalács
» Húsvéti töltött kalács » Csiki csikos sűtemény » Házi kürtőskalács » Hercegnő kalácsa
» Mézeskalács 100 db-os » Méteres kalács (Kata-féle) » Kelesztés nélküli kalács » Tökéletes mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.