Tutireceptek.hu fejléc

Csíkos kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50-60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evk cukor
2 cs. vaníliás cukor
8 dkg vaj (olvasztva)
2 db egész tojás
csipet só
tej amennyit felvesz (kb 2,5 dl)
kakaópor

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe teszem.
Annyi tejet öntök hozzá, hogy kellemesen puha tésztát kapjak. (Kb. 2 dl)
A géppel kidolgoztatom, majd kétfelé veszem és 3 evk kakaóport teszek az egyik részbe.
Kinyújtom mindkét tésztát, a kakaósat a fehérre teszem, feltekerem, félbe vágom.
Két hosszúkás formát kivajazok, belisztezek és a tekercseket beleteszem.
Kb. 1 órát letakarva kelesztem, majd felvert tojással megkenem és hideg sütőbe teszem.
180°-on készre sütöm, majd rácson hagyom kihűlni.

Tanácsok:
Most a tetejére durvára tört török mogyorót szórtam, de lehet kakaó nélkül, mazsolával is készíteni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt ostoros réteskalács » Kakaós kelt kalács » Kelt Ostoros kalács » Sonkás kalács
» Mazsolás kalács 2 » Márványos kalács » Tojasos kalacs » Csíkos karamellkrém
» Krémes kalács » Ánizsos kalács » Kovászos kalács » Adventi mézeskalács
» Marcipános-túrós kalács » Húsvéti kalács » Kakaós krémes kalács » Fonott, töltött kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.