Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres-almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg eper
50 dkg alma
4 ek barna cukor
3 dl tejszín
4 tojássárgája
1 vanilin
3 ek porcukor

a tésztához:
20 dkg liszt
13 dkg vaj
7 dkg cukor
fél csomag vanilin
1 kk szódabikarbóna
csipet só
1 tojássárgája
1-2 tk tejföl
1 kk reszelt citromhéj

Elkészítés:
A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítük, majd összemorzsoljuk a vajjal, tojással, tejföllel, citromhéjjal. Fél órát pihentetjük, majd belelapogatjuk kézzel a formába.

A torta közepébe halmozzuk a megtisztított és feldarabolt almát és epret (púposan, mert sülés közben összeesik).

A tejszínt összekeverjük a tojások sárgájával, a vanilinnel és a porcukorral. Simára keverjük és ráöntjük a gyömölcsökre. A tetejére barna cukrot szórunk és 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római szelet » Mákkrémes mákos keksz » Mandulás tallér » Túrós máglyarakás
» Diós zserbó » Smarties-es muffin » Diós Krémes 2. » Almás-túrós diétás süti
» Habkönnyű rizsfelfújt » Almás rolád » Szultán tekercs » Kincsesbánya süti
» Poharas sütemény » Fővadászné bombája » Svéd almatorta » Banános joghurt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.