Tutireceptek.hu fejléc

Almás rizsfelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 bögre rizs
4 bögre tej
2,5 bögre víz
5-6 ek cukor
1 vaniliás cukor
4 tojás
csipet só

fél kg alma
3 ek cukor
1 púpos tk vaj

Elkészítés:
A vizet és a tejet felforralod, majd beleteszed a rizst és a csipet sót.Ha a rizs teljesen puha és a "lé" is besűrűsödött akkor a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával addig kevered géppel amíg jó habos nem lesz, majd szépen összekevered a tejberízzsel, illetve ugyanígy teszel a tojások fehérjével DE CSAK 2 kell bele, a maradék a tetejére jön. Tepsibe öntöd és kb 10 percre a sütőbe rakod.

Az almákat meghámozod, szeletekre vágod, és a vajon a cukorral karamellt készítesz amibe beledobod az almaszeleteket. Addig főzöd amíg már alig marad leve.
Ezt a felfújt tetejére kanalazod illetve a maradék két tojás fehérjénak a habját amit egy pici cukorral édesíthetsz, én pöttyöket szoktam csinálni :)Majd addig sütöd amíg a tojáshab szép arnybarnára nem pirul.

Tanácsok:
Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, akár levesebbel is pl: szilvával.

Saját szerzemény, kéretik kipróbálni, vároma véleményeket :)

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás négerke » Almás krémes Emyke módjára » Almás hús » Bögrés almás süti
» Csirkecomb almaszósszal » Almaszalámi » Birsalmasajtos - diós pite » Almás-fahéjas szelet
» Csokis-diós-almás süti » Almás flódni » Kavart almás tészta » Tip-top almás
» Joghurtos almasaláta » Kevert almás bögrés » Párolt mézes almás » Almás zabpehelysüti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.