Tutireceptek.hu fejléc

Almás túrófelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 dkg alma
10 dkg cukor
50 dkg túró
5 dkg búzadara
1 evőkanál tört mandula
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál margarin
2 evőkanál rum
1 cs vaníliáscukor
4 tojás
fél cs sütőpor
1 citrom leve

Elkészítés:
Az amát meghámozva, felszeletelve 2 l cukros ( 1 evőkanál ) vízben 7 percig megpároljuk. A mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Beletesszük az almát amit leszűrtünk, rászórjuk a mazsolát és a rumot rálocsoljuk.
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darát, sütőport, citromlét és a túrót. A tojásfehérjét keményre verjük és hozzáadjuk a krémhez. A krémet beleöntjük a jénai tálba és megszórjuk a mandulával.
Sütőben 50 percig sütjük aranybarnára, 180 fokon.

Tanácsok:
Forrón tálalva a legfinomabb :-)
Illik hozzá: forró málna- megy- vagy vanília öntet.

4 személy részére. Egy adag 664 kalóriát tartalmaz.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 2656 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ír almás pite » Birsalmás rizs » Kelt almás palacsinta » Almás, diós kalács
» Karamellás almás krémes » Almás-hagymás szelet » Vaníliakrémes almás muffin » Almás-gyömbéres csirkemell
» Békebeli almás béles » Almás pite Daka módra » Öntött almás » Almás-kekszes
» Almás-túrós kukorka » Almás túrótorta » Almás vagdalthús. » Norbis almás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.