Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bögrés-almás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma

6 tojás

2 bögre cukor

2 bögre liszt

3/4 bögre olaj

1 csomag sütőpor

fahéj ízlés szerint

vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés:
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.

Tanácsok:
Esetleg a tésztába,vagy az almára durvára vágott diót is szórhatunk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés áfonyás sütemény » Barackos sütemény » Finom meggyes sütemény » Kakaós-epres sütemény
» Finom sütemény » Mikrós túrós sütemény » Habos-rebarbarás sütemény » Fahéjas-szilvás sütemény
» Zöldcitromos sütemény » Három szinű sütemény » Mákos bögrés sütemény » Női szeszély sütemény
» Turbános sütemény » Szilvás grízes sütemény » Méteres sütemény » Diós habos sütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.