Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-hagymás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
egészséges, inkább savanykás alma
lilahagyma
trappista sajt
tartáros öntet
dió

Elkészítés:
Az almát megtisztítom, negyedelem, majd a magházat kivágom, de a héját rajta hagyom. Éles késsel vékony cikkeket vágok, amiket rögtön a kiszemelt tálba helyezek körkörösen, ízlésesen elrendezve. Az almacikkekre vékony karikára szeletelt lilahagymát rakok, 3-4 evőkanál tartáros öntetet locsolok, és meghintem reszelt sajttal. A sorrendet betartva addig ismétlem a műveletet, amíg a tálam engedi. A végén vastagon beterítem reszelt sajttal és egészséges, fél diószemekkel díszítem. A hűtőben legalább két órát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
A hozzávalók a készítendő mennyiség függvényében tetszés szerint állíthatóak össze.
Nagyon finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizssaláta csirkehússal » Isteni házi salátaöntet » Tofus-pekándiós saláta » Káposztás parasztsaláta
» Karácsonyi burgonyasaláta » Hagymás zeller saláta » Almás sajt saláta » Majonézes gombasaláta.
» Erdélyi salátaleves » Burgonya saláta » Kínai tésztasaláta » Tarka tavaszi saláta
» Savanyú káposzta saláta » Mexikói avokádósaláta » Csirkesaláta mogyoróval » Hagymás zöldbabsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.