Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Amerikai mazsolás-diós káposztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
75 dkg fejes saláta
8 dkg világos színű mazsola
10 dkg durvára vágott dió
1 citrom
2 alma
1,5 dl tejszín
1-1 kávéskanál mustár és köménymag
őrölt bors


A díszítéshez
petrezselyem

Elkészítés:
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, 1 órára hűtőbe tesszük, majd kinyomkodjuk, és kilazítva mély tálba tesszük. Az almák közepét kivájjuk, húsát felkockázzuk, majd rögtön meglocsoljuk citromlével. A tejszínt a mustárral, a maradék citromlével, kevés sóval, borssal habosra keverjük. A káposztához keverjük az almát, a lecsöpögtetett mazsolát, a diót és a köményt. A szósszal meglocsoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Petrezselyemmel díszítve, frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: 100 perc
Kalóriatartalom: 419 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai krémes(Kata-féle) » Vörös káposztasaláta » Amerikai bagel » Amerikai puding
» Amerikai sült makaróni » Amerikai Almás Pite » Amerikai Pite » Amerikai palacsinta
» Amerikai brownie » Amerikai csirke » Céklás káposztasaláta » Amerikai töltött fasirt 2
» Donut (amerikai fánk) » Amerikai fánk » Amerikai burgonya » Amerikai almatorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.