Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
22 dkg cukor
3 dkg sütõpor (2 csomag)
1 cs. vaniliás cukor
4 tojás
0,5 dkg só
6 dl tej
3 ek. citromlé
20 dkg vaj
1 pohár joghurt
20 dkg friss ananász

Elkészítés:
Elõször a cukrot habosra kikeverjuk a vajjal, majd ehhez adjuk a többi folyékony hozzávalót (tojás, joghurt, citromlé, tej). A lisztet összekeverjük a sütõporral, vaniliás cukorral és sóval. Ehhez a száraz keverékhez adjuk az apró darabkákra vágott ananászt.

Sütés elõtt a formákat kivajazzuk, kilisztezzük, és a hozzávalókat óvatosan összekeverjük. 130-150 fokon, légkeveréssel süssük.

Tanácsok:
1. A sütõt mindig melegítsük elõ.
2. Az elsõ 15 percben ne nyissuk ki a sütõt, különben a muffinok összeesnek.
3. Lassan süssünk
4. Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.
5. A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, (kakaótartalomtól függõen sötétebb) és ha beledugunk egy fogpiszkálót, nem ragad rá a tészta.
6. kb. 5 percig hagyjuk hûlni a muffinokat, mielõtt kivesszük a formából.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muffin (36 db-hoz) » Répatorta muffin » Ananászos gyümölcskenyér » Mákos tészta muffin
» Szőlős-mazsolás muffin » Muffin cukrász módra » Ananászos-mentás margarita » Muffin halászleve
» Csokis-málnás muffin » Capuccinós muffin » Fügés muffin » Kókuszhabos muffin
» Kívül-belül csokis muffin » Ananászos lilakáposzta » Túrós-csokis muffin » Fekete-fehér muffin U1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.