Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj

Elkészítés:
Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögtetjük az ananászkarikákat, és a tortaformába, a karamellre szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Amíg sül a tészta, az ananász levét összekeverjük a rummal, és a kész, kisült tészta mellé csészében tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos pulykamellfilé » Almássütemény kekszes!! » Krémsajtos sütemény » Mikrós túrós sütemény
» Körtés áfonyás sütemény » Töltött kókuszos sütemény » Update 1 Kávés teasütemény » Női szeszély sütemény
» Omlós tea sütemény » Meggyes-túrós sütemény » Mesés Karácsonyi Sütemény » Szilvalekváros sütemény
» Banános sütemény 2 » Ananászos rakott karaj » Ananászos csirkesaláta » Fekete sütemény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.