Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj

Elkészítés:
Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögtetjük az ananászkarikákat, és a tortaformába, a karamellre szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Amíg sül a tészta, az ananász levét összekeverjük a rummal, és a kész, kisült tészta mellé csészében tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Butter-keksz sütemény » Kakaós, lekváros sütemény » Meggyes hullámos sütemény » Ananászos kehely
» Ananászos Ice Tea » Barackos sütemény » Ananászos-csokis muffin » Gyömbéres teasütemény
» Laci süteménye » Almás sütemény másképpen » Citromos - grízes sütemény » Almás, krémes sütemény
» Remegős sütemény » Kókuszos sütemény I. » Kakaós-zabpelyhes sütemény » Karácsonyi apró sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.