Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Anyóstekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg rétesliszt
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg margarin
50 dkg meggy
50 dkg tehéntúró
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál olaj
porcukor a tetejére

Elkészítés:
A liszt felét a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott zsírt vagy sütőmargarint elkeverjük, és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a beiglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Teasütemények » Túrós mézes » Általános linzer » Csokis-narancsos csoda
» Fahéjas csokikockák » Parfé torta (Sütés nékül) » Palacsinta másként » Egyszerű gofri
» Mikulás-váró almás » Három élvezet » Duplacsokis-diós kocka » Mexikói tejberizs
» "Tabbi-puding" » Cookie - kakaós süti » Kalács és briós » Gyümölcsös pudingrétes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.