Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-almás rizs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 dl rizs,
5 dl tej,
2 savanykás alma,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 tojás,
6 evőkanál méz,
5 dkg darált dió,
2 dl tejföl,
csipetnyi só,

a tepsihez vaj és zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk.
A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikro sütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.)
2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk.
Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk.
A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojás sárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával.
A tepsibe terítünk egy vékony réteg rizst, ezt megrakjuk almaszeletekkel, és meglocsoljuk a mézes-lekváros dióval.
Erre rizst kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére kenjük a megmaradt fehérjehabot, és az előmelegített, közepesen forró sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlis desszert » Vasi gyors sütemény » Magas Tátra » Csokis szalámi 2
» Narancsos mascarponetorta » Pöti mézeskalácsa » Kávés tejszínkrém. » Cit­ro­mos bög­rés süti
» Almakocka habkoronával » Boci-mobil » Napsugár diós szelet » Keksztekercs II.
» Gesztenye-torta » Kókuszos őszibarack » Lisztmentes túrótorta » Kivikehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.