Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-almás rizs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 dl rizs,
5 dl tej,
2 savanykás alma,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 tojás,
6 evőkanál méz,
5 dkg darált dió,
2 dl tejföl,
csipetnyi só,

a tepsihez vaj és zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk.
A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikro sütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.)
2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk.
Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk.
A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojás sárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával.
A tepsibe terítünk egy vékony réteg rizst, ezt megrakjuk almaszeletekkel, és meglocsoljuk a mézes-lekváros dióval.
Erre rizst kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére kenjük a megmaradt fehérjehabot, és az előmelegített, közepesen forró sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásfészek muffin » Túrós-csokis rúd muffin » Skót krémes 2. » Karamellkrémes torta
» Kevert kakaós sütemény » Baileys szelet » Bocaccsó szelet » Lime-os túrótorta
» Csodakókuszos » Mézes sült körte » Ropogós kókusztallér » Gesztenyés bomba
» Palacsinta tokaji módra » Diós rizsfelfújt » Kókuszos zabgolyó » Joghurtos csokoládétorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.