Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranygaluska2 recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő

borsodó

Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald, és borsodót adj mellé.

Tanácsok:
Ezt vaníliás öntettel szokták készíteni melybe belemártogatják az elkészült galuskát.az öntet eékészítése személyre szabott ízlés szerint.


A receptet beküldte: Viky Valens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edit sajtos perece » Sajtos muffin » Túrós pogácsa (mama receptje) » Sajtbombak
» Hideg sajtmártás-mártogato » Káposztás pogácsa » Különleges sós kifli » Háromszéki palacsinta
» Magos sajtos rúd » Töltött ropogós pogácsák » Vanilliás gyümölcstorta: » Sonkás-sajtos muffin /fincsi/
» Karamelles szilvakompót » Sós pogácsa (mama receptje) » Virsli köntösben » Sajtfondü


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.