Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karamelles szilvakompót recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 50 dkg szilva,
- 10 dkg cukor,
- 1/4 l cseresznyelé,
- 1 kávéskanál + 1 késhegynyi fahéj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 dl tejszín

Elkészítés:
A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. A cukrot edényben lassan felolvasztjuk, és világos színűre karamellizáljuk. Keverés közben hozzáöntjük a cseresznyelevet. Beletesszük az 1 kávéskanál fahéjat, vaníliás cukrot, és úgy öt percig főzzük.
Ezután beletesszük a szilvát is, és 2-3 percig pároljuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a gyümölcsöt, és félretesszük. Egy evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és a léhez adjuk.
Az egészet 1 percig főzzük, visszatesszük bele a szilvát, és együtt kihűtjük.
A tejszínt a késhegynyi fahéjjal kemény habbá verjük.
A karamelles szilvakompótot poharakba töltjük, tejszínhabbal és ostyával tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamelles ananásztorta » Karamelles almatorta » Szilvakompót » Karamelles narancssaláta
» Karamelles süti » Almatorta (karamelles) » Karamelles mogyorós csoki » Töltött ropogós pogácsák
» Gyors, finom sajtos kockák » Egyszerű, de finom pogácsa » Sajtos csiga másképp » Füstölt sajtos muffin
» Túrós sós rúd » Tortilla » Sajtos rúd » Vanilliás gyümölcstorta:


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.