| Karamelles szilvakompót receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: - 50 dkg szilva, - 10 dkg cukor, - 1/4 l cseresznyelé, - 1 kávéskanál + 1 késhegynyi fahéj, - 1 csomag vaníliás cukor, - 1 evőkanál étkezési keményítő, - 1 dl tejszín Elkészítés: A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. A cukrot edényben lassan felolvasztjuk, és világos színűre karamellizáljuk. Keverés közben hozzáöntjük a cseresznyelevet. Beletesszük az 1 kávéskanál fahéjat, vaníliás cukrot, és úgy öt percig főzzük. Ezután beletesszük a szilvát is, és 2-3 percig pároljuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a gyümölcsöt, és félretesszük. Egy evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és a léhez adjuk. Az egészet 1 percig főzzük, visszatesszük bele a szilvát, és együtt kihűtjük. A tejszínt a késhegynyi fahéjjal kemény habbá verjük. A karamelles szilvakompótot poharakba töltjük, tejszínhabbal és ostyával tálaljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |