Tutireceptek.hu fejléc

Karamelles szilvakompót recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 50 dkg szilva,
- 10 dkg cukor,
- 1/4 l cseresznyelé,
- 1 kávéskanál + 1 késhegynyi fahéj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 dl tejszín

Elkészítés:
A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. A cukrot edényben lassan felolvasztjuk, és világos színűre karamellizáljuk. Keverés közben hozzáöntjük a cseresznyelevet. Beletesszük az 1 kávéskanál fahéjat, vaníliás cukrot, és úgy öt percig főzzük.
Ezután beletesszük a szilvát is, és 2-3 percig pároljuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a gyümölcsöt, és félretesszük. Egy evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és a léhez adjuk.
Az egészet 1 percig főzzük, visszatesszük bele a szilvát, és együtt kihűtjük.
A tejszínt a késhegynyi fahéjjal kemény habbá verjük.
A karamelles szilvakompótot poharakba töltjük, tejszínhabbal és ostyával tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamelles mogyorós csoki » Karamelles süti » Karamelles narancssaláta » Almatorta (karamelles)
» Karamelles almatorta » Szilvakompót » Karamelles ananásztorta » Sajtfondü
» Sonkás kifli » Szórt rétes » Sajtos csiga másképp » Mogyorómártás
» Bence pogacsa » Finom sajtos » Szezámmagos háromszögek » Olaszos mártogató


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.