| Az a híres „lemenpájn” Lemon Pie receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 25 dkg liszt - 25 dkg jéghideg vaj - 10 dkg porcukor - fél citrom reszelt héja - csipet só - 4 tojás - 2 citrom leve - 1 citrom reszelt héja - 30 dkg cukor - 1 tk sütőpor - 5 dkg liszt - csipet só (opcionális: lötty limoncello) Elkészítés: A sütőt előmelegítem 170 C-ra. A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill. pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak. Beteszem a sütőbe, és 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem. Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral. Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 136 kcal Szénhidráttartalom: 36 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |