Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos-lekváros szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
18 x 30 cm-es tepsihez
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg fehér tönkölyliszt
7 dkg nyírfaporcukor
4 tojás
1 csipet szódabikarbóna
1 csomag Nyírfacukor vaníliás pudingpor (8 dkg)
5 dl tej
2-3 dl cukor nélküli meggylekvár
a tálaláshoz: nyírfaporcukor

Elkészítés:
A tojások sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd a maradék tej hozzáadásával, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és időnként megkeverve langyosra hűtjük. A piskótát megkenjük a lekvárral, eloszlatjuk rajta a pudingot, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

1 szelet 73 kcal, és 13 g szénhidrátot tartalmaz.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszkrémes szelet » Borzas szelet » Isteni szelet » Bonbonmeggyes szelet
» Sajtos szeletkék » Töltött párizsiszeletek » Lecsós tarja szelet » Ricottás-gyümölcsös szelet
» Kinderszelet » Presszó szelet » Nanaimo szelet » Lengyel szelet
» Gyömbéres szelet » Tejmentes tejszelet » Fiona szelet » Kapucíner szelet2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.