Tutireceptek.hu fejléc

Banános muffin vaníliapudingos mascarponés krémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Száraz hozzávalók:

20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kr. cukor, v. édesítő szer

Nedves hozzávalók:

1 tojás
0, 8 dl étolaj
2 kisdoboz kefir
1 nagyobb, jó érett banán, jól összenyomkodva

Krémhez:

1 cs. vanília puding
3 dl tej
3-4 ek. cukor, vagy édesítőszer
25 dkg mascarpone

Cukormázhoz:

10 dkg porcukor, vagy édesítőszer
pár csepp citromlé
1 tojás fehérje

Elkészítés:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és gyengéden összekeverjük. Kizsírozunk/lisztezünk egy kb. 25x35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 220 fokon tűpróbáig sütjük.(Közben elkészítjük a krémet.)

A pudingot az előírás szerint, de csak 3 dl tejjel elkészítjük és kihűtjük. A mascarponét egy kicsit megkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg pudingot és jól összekeverjük.

A kihűlt és kettévágott tésztát megtöltjük, majd a tetejére cukormázat teszünk.

Elkészítése:

A tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött addig verjük, amíg a habverőn már megáll és csak lassan mozdul meg.
Gyorsan a süteményre kenjük és elsimítjuk. Hamar szárad.
Betesszük a hűtőbe, hogy a krém is meg tudjon kicsit szilárdulni. Majd tálalás előtt szeleteljük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós mákos fogyis muffin » Csokis Muffin Túrórudival » Lángos muffin (Update 1) » Sajtos-juhtúrós muffin
» Banános sütemény 2 » Olcsó muffin » Áfonyás répás muffin » Banános kalács
» Túrós muffin II. » Fele- fele muffin » Muffinformában sült gomba » Finom Raffaello muffin
» Uborka túrókrémmel » Mars-csokis muffin » Nutellás muffin » Banános muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.