Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barackfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
80 dkg sárga- vagy őszibarack,
25 dkg liszt,
30 dkg burgonya,
2 tojássárgája,
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
cukor,
5 dkg fahéjas porcukor,
só,
a kisütéshez olaj

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük. A barackokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojások sárgájával, az élesztős folyadékkal, az áttört burgonyával és annyi tésztával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Nem túl vékonyra nyújtjuk, és fánkszaggatóval 8-10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörök közepére 1-1 darab gyümölcsöt teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral és a tésztát összenyomjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk. Fahéjas porcukorral meghintve, azonnal kínáljuk


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hólabda / kozáksapka » Tarkabarka szelet » Mazsolás tejberizs » Húsvéti kalács (Kata-féle)
» Diós márvány kuglóf » Csokis-Tejszínes süti » Gyors túrótorta » 15 perces banános szelet
» Rakott alma banánnal » Békamignon » Diákkenyér » Kokostar
» Hepe-hupás krémes » Ági szelet(Kata-féle) » Karamelltorta » Szerelmi fészek


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.