Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos kávés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

20 dkg liszt
4 db tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj

Krémhez

10 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Piskótához

4 db tojás
4 ek cukor
4 dkg liszt

Tetejére

4 dl habtejszín
2 kávéskanál ételfesték (piros)

Elkészítés:
Tészta

Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.

Krém

Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük.
Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint.
Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.

Piskóta

Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük.
Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.

Tetejére

Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát.
A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Figaró ostyaszelet » Eperhabos torta » Sznikersz szelet » Mandulás nektarinszelet
» Habos tejespite » Lúdláb szelet » Hazi muzliszelet » Ananász krémszelet
» Mogyorós szelet » Tarkabarka szelet » Vaníliakrémes szelet » Habos citromtorta
» Bunty szelet » Bounty szeletkék » Narancsmázas szelet » Amaretti szelet


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.