Tutireceptek.hu fejléc

Almás, fűszeres kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
45 dkg liszt
csipetnyi só
4 dkg vaj vagy sütőmargarin
2,5 dkg élesztő
Töltelékhez

2 nagyobb alma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér
csipetnyi őrölt kardamom
2 evőkanál méz
Tetejére

fél dl tej

Elkészítés:
A tésztához valókat tedd a dagasztógépbe és 15-20 perc alatt dagaszd meg, majd takard le. Amíg kel, készítsd el a tölteléket. Ehhez az almákat reszeld le, keverd el a fűszerekkel és a mézzel. A szépen megkelt tésztát gyúrd át és nyújtsd kb 40x40 cm-es lappá. Egyengesd el rajta a fűszeres almát úgy, hogy körben kétujjnyi tészta szabadon maradjon. Hengergesd fel, mint a beiglit, és tedd egy sütőpapírral bélelt formába. Pihentesd további fél órát, majd kend meg tejjel, és tedd előmelegített sütőbe, 180 fokon 40-45 perc alatt süsd aranyszínűre. A formából rácsra borítva hagyd kihűlni.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hercegnő kalácsa » Almás rakott galuska » Almás-túrós muffin update1 » Almás csirke II.
» Almás-krémes csoda » Almasalata » Tarka kalács » Almás kukoricasaláta
» Zöldfűszeres sonkás tészta » Gyors fahéjas almás süti » Fűszeres almaleves » Zöldfűszeres tésztasaláta
» Fahéjas-almás kuglóf » Almás, diós érdekesség » Banános kalács » Fűszeres lazac


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.