Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barackos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300g liszt
150g vaj
3 kanál tej
csipet só
2 tojássárgája
70 porukor
barack
vajas szórathoz
60g dara
50g vaj
50g cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és egy félórát pihentetjük.
Tepsi nagyságura kinyujtjuk, rátesszük a tepsibe, hámozott félbevágott barackokat rakunk rá. Meghintjük a vajas szórattal,és bemelegitett sütőben megsütjük.
Vajas szórat: a darát a cukrot s a vajat elmorzsoljuk, rövid időre a hütőbe rakjuk, majd rászórjuk a tésztára.

Tanácsok:
A kimaradt tojásfehérjét felverhetjük egy kis citromlével és a végén a tetejére tehetjük. Diót is szórhatunk közé, de ezek nélkül is finom és gyors süti.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kajszibarackos rizstorta » Vaníliás lepény! » Almás lepény - Jagodától » Pampi (Túrólepény)
» Lepénykenyér » Tegnapi almás lepényem » Barackos kedvenc túrótorta » Krumplilepény
» Reform almás lepény » Sárgabarackos clafoutis » Barackos suti » Szilvás lepény (update 2)
» Barackos mentás turmix » Barackos, túrós szelet » Őszibarackos túródesszert » Tojáslepény olaszosan


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.