Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos epres lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 db tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
sütőpor,
lekvár,
1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt),
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.

Elkészítés:
5-10 tojásból piskótát sütünk.
Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel.
A tetejére simítjuk a 4 db tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot.
Ezután már nem sütjük tovább, inkább szárítjuk gyenge lángon.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egreses lepény » Diós, habos palacsinta » Epres piskótatekercs » Szedres lepény
» Fűszeres sonkás lepény » Rákóczi túrós lepény » Tojáslepény olaszosan » Epres daiquiri
» Spagettilepény » Joghurtos gyorslepény » Habos torta » Citromos-túróhabos süti
» Hideg epres rétestorta » Tonhalas-kukoricás lepény » Görög lepény » Jeges eprestea


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.