Tutireceptek.hu fejléc

Habos epres lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 db tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
sütőpor,
lekvár,
1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt),
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.

Elkészítés:
5-10 tojásból piskótát sütünk.
Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel.
A tetejére simítjuk a 4 db tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot.
Ezután már nem sütjük tovább, inkább szárítjuk gyenge lángon.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós palacsinta » Kókuszhabos tekercs » Habos fincsi meggyes » Epres-tejszínes
» Jeges epres kehely » Diós lepény Ági módra » Epres túrótorta » Epres daiquiri
» Gyümölcsös túrós lepény » Szilvás lepény 2 » Chillis lepényke » Mézes-meggyes lepény
» Epres ribizlis ital » Vasárnapi meggyes lepény » Sárgabarack lepény » Habosdiós szeletkék


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.