| Meggyes-túrós lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 75 dkg túró, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1 citrom lereszelt héja, 3 tojássárgája, 20 dkg magozott meggybefőtt; a tésztához: 20 dkg liszt, 13 dkg vaj, 7 dkg porcukor, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 tojássárgája, 1-2 tk. tejföl, reszelt citromhéj, csipet só. Elkészítés: Először a tésztát készítjük el, melyhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval. Ezt követően a hideg vajjal szépen lassan elkezdjük összemorzsolni az egészet. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját és fokozatosan annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát hűvös helyen fél órát pihentetjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, a por- és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal. A meggyet lecsepegtetjük. A tésztát még hidegen, tepsi méretűre nyújtjuk. 170 °C-os sütőben 15 perc alatt világosra sütjük. Ezután elkenjük rajta a túrótölteléket, belenyomkodjuk a meggyszemeket, és a sütőbe visszatéve 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt, felkockázzuk, és megszórjuk porcukorral. A receptet beküldte: kisgangne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |