Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-túrós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 dkg túró,
1 cs. vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
1 citrom lereszelt héja,
3 tojássárgája,
20 dkg magozott meggybefőtt;
a tésztához:
20 dkg liszt,
13 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
fél csomag vaníliás cukor,
fél csomag sütőpor,
1 tojássárgája, 1-2 tk. tejföl,
reszelt citromhéj,
csipet só.

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, melyhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval. Ezt követően a hideg vajjal szépen lassan elkezdjük összemorzsolni az egészet. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját és fokozatosan annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát hűvös helyen fél órát pihentetjük.

A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, a por- és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal. A meggyet lecsepegtetjük. A tésztát még hidegen, tepsi méretűre nyújtjuk. 170 °C-os sütőben 15 perc alatt világosra sütjük. Ezután elkenjük rajta a túrótölteléket, belenyomkodjuk a meggyszemeket, és a sütőbe visszatéve 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt, felkockázzuk, és megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: kisgangne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás lepény » Csokoládés lepény » Tejfölös cukkini lepény » Tonhalas-kukoricás lepény
» Meggyes-túrós sütemény » Tönkölylepény » Lekváros lepény » Túrólepény
» Leveles hagymás lepény » Pikáns pórés lepény » Sajtos-borsós lepény » Töltött lepény (Olcsó)
» Francia körtés lepény » Baconos gombalepény » Sajtlepény másként » Sajtos-burgonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.