Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barackos, morzsás muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-300g friss sárgabarack(vagy befőtt, vagy 200g aszalt)
-1 tojás
-150g barna- vagy kristálycukor
-100g rama margarin
-280g finomliszt
-1 csomag sütőpor
-csipet só
-fél mk. őrölt fahéj
-1,5dl natúr- vagy sárgabarackos joghurt
-vaj kikenéshez
Forgatáshoz:
-180g rama
-120g zsemlemorzsa

Elkészítés:
A sárgabarack húsát 5-6 mm-esre kockázzuk(nem muszály a héjától megszabadítani!). Tojást a cukorral 2-3perc alatt jól elkeverjük., majd a puha margarint hozzáadjuk.
Összeforgatjauk a lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, majd a joghurttal együtt a cukros tojáshoz adjuk.
60 g vajat felolvasztunk és menne a morzsát kevergetve aranyszínűre pirítjuk.
Ha a muffin kész(megsült), akkor a maradék megolvasztott, meleg 120g-nyi vajban megforgatjuk és utána a pirított morzsába belehemperegtetjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 345 kcal

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes, joghurtos muffin » Csokis muffin 2. » Ribizlis álom muffin » Őszibarackos palacsinta
» Meggyes-csokis muffin » Sárgabarackos smothie » MUFFIN-maradék kalácsból » Húsvéti muffin
» Tojás és tejmentes muffin » Barackos batyu pudinggal » Sárgabarackos párnák » Mézessütemény muffin
» Muffin gesztenyével » Csokis muffin gyömbérrel » Pizzás Muffin Frakk módra » Túrós-csokis rúd muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.