Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 dkg porcukor, 7 dkg mandula,
14 dkg sima liszt, 14 dkg vaj, 1 tojássárgája,
reszelt citromhéj, fahéj, szép, világos
félben hagyott dióbél a sütemény
tetejére.


A töltelékhez:

15 dkg darált dió, 15 dkg
cukor, 1 ek. rum, 0,5 dl tejszín, 1 cm-es
porrá tört vaníliarúd, vagy 1 kávéskanál
vaníliáscukor.

Elkészítés:
A hantolatlanul megdarált
mandulával, tojássárgájával omlós tésztát
készítünk. Lazító anyagot nem használunk
hozzá. Fél cm vastag téglalap
alakra nyújtjuk és a nyújtófára felcsavarva
sütôlapra helyezzük. Közepesen meleg
sütôben lassan, szép világosra sütjük.
Deszkára borítjuk, még melegen két egyforma
részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük
a tölteléket, a másik lapot melegen
(késôbb törik) 5 cm-es egyenlô
négyzetekre vágjuk. A felvágott négyzeteket
az eredeti sorrendben felrakjuk a
megtöltött tésztára, mindegyik közepére
tojásfehérjével felragasztunk fél diót.
Vaníliás porcukorral megszórjuk, s forró
vízbe mártott késsel felszeleteljük.



A töltelék készítése:
a cukrot a vaníliával eldörzsöljük,
a darált dióval összekeverjük,
ráöntjük a rumot és annyi tejszínnel vegyítjük,
hogy kenhetô (de ne folyós) legyen.

Tanácsok:
506 kcal/100 g.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns, szeletben sült hús » Vaníliás fagyi szelet » Tejfölös szelet » Cumberlandi sertésszelet
» Rántott káposztaszeletek » Csokis-gesztenyés szelet » Hamis sportszelet » Twix szelet
» Krémes karamellszelet » Pettyeske szelet » Holland fincsi szelet » Kedvenc szeletem
» Bécsi kacsasült » Fincsi szelet » Jaffa szelet (kólás süti) » Barackos szelet


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.