Tutireceptek.hu fejléc

Belevele meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 üveg kimagozott meggybefőtt
4 dl tej
2 tojás
10 dkg margarin
2 púpozott teáskanál sütőpor
1 citrom lereszelt héja
1 mokkáskanál só
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A tojást habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejet, és az egészet egyenletesen a tésztára öntjük Érdemes egy hurkapálcával jól megszurkálni a tésztát, hogy a lukakon keresztül a tejes-tojásos massza lefolyhasson. Végül rámorzsoljuk a margarint, és előmelegített sütőben először nagylángon, majd tíz perc után csökkentve a hőmérsékletet még fél órát sütjük

Tanácsok:
Szeleteléskor esetleg kicsit lisztes lehet a süti alja, de ettől az élvezeti értékéből még nem veszít.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bonbonmeggyes szelet » Meggyes-túrós alagút » Meggyes-csokis muffin » Gyors meggyes süti
» Meggyes pite 3 » Meggyes mákos » Meggyes krémfagyi » Mama szórt, túrós-meggyese
» Meggyes mákos szelet » Meggyes bögrés süti » Fordított meggyes » Meggyes-kakaós zabpuding
» Potyogtatós meggyes pite » Meggyes-cseresznyés lepény » Finom meggyes sütemény » Meggyes tortacsoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.