Tutireceptek.hu fejléc

Belevele meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 üveg kimagozott meggybefőtt
4 dl tej
2 tojás
10 dkg margarin
2 púpozott teáskanál sütőpor
1 citrom lereszelt héja
1 mokkáskanál só
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A tojást habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejet, és az egészet egyenletesen a tésztára öntjük Érdemes egy hurkapálcával jól megszurkálni a tésztát, hogy a lukakon keresztül a tejes-tojásos massza lefolyhasson. Végül rámorzsoljuk a margarint, és előmelegített sütőben először nagylángon, majd tíz perc után csökkentve a hőmérsékletet még fél órát sütjük

Tanácsok:
Szeleteléskor esetleg kicsit lisztes lehet a süti alja, de ettől az élvezeti értékéből még nem veszít.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes piskóta 2. » Meggyes-kakaós zabpuding » Konyakmeggyes 3 » Meggyes-pudingos sütemény
» Bögrés-tejfölös meggyes » Hulala meggyes álom » Meggyes Rotschild-piskóta » Almás-meggyes bögrés
» Meggyes-diós rácsos » Meggyes francia krémes » Meggyes - diós süti » Meggyes lepény másként
» Egyszerű meggyes » Meggyes-diós » Tepsis meggyes » Csokis meggyes torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.