Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-cseresznyés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 vanilin
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1/2 kg meggy
1/2 kg cseresznye

Elkészítés:
A cseresznyét és a meggyet kimagvalom, lecsepegtetem, összekeverem.

A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanilinnel, majd hozzáteszem a tojásokat is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm, és tetejére szórom a gyümölcsöt. 175 fokon aranybarnára sütöm. (35-40 perc)

Tanácsok:
Bármilyen más gyümölccsel is készíthető, pl barack, ribizli, szilva, alma, stb. Hidegen és melegen is isteni!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vasárnapi meggyes lepény » Krumplilepény » Szilvás lepény kelesztve » Baracklepény
» Bólyi túroslepény » Mórabórás lepény » Ribizlis-túrós lepény » Kapros-túrós lepény
» Gesztenyés almás lepény » Almás lepény - Jagodától » Töltött lepény (Olcsó) » Franciska almás lepénye
» Padlizsános lepény » Húsos lepény » Cukkinilepény » Anna Almás lepénye


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.