| Bíboros szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Sárga rész: 2 tojás 3 tojássárgája 6 dkg porcukor 7 dkg liszt 1 cs. vaníliás cukor Fehér rész: 4 tojásfehérje 11 dkg kristálycukor citromlé 2 dkg keményítő Krém: 3 lap zselatin 2 ek. nescafe 5 cl kávélikőr 9 dkg porcukor 2 dl tejszín Elkészítés: A tojást, a tojássárgáját, a szitált porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem, és a masszát nagyméretű sima csővel ellátott nyomózsákba töltöm. A tojásfehérjét egy kevés citromlével kemény habbá verem, miközben apránként hozzáadom a cukrot, lassan belekeverem a keményítőt, majd a habot szinten nyomózsákba töltöm. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és felváltva a fehérjéből és a sárgájából nyomott csíkokból 2 db tortalapot készítek (1 lap felváltva 3 fehér és 2 sárga csíkból áll).. Előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütöm, miközben résnyire nyitva hagyom a sütő ajtaját, majd a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem és 5 perc múlva becsukom a sütőajtót. Ezután kb. 20 percig még szárítom. Deszkára borítva a papírt lehúzom róla, és hagyom kihűlni. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatom, majd alaposan kinyomkodom, a likőrt felmelegítem és feloldom benne a zselatint és a kávét. A tejszínt kemény habbá verem, a porcukrot és a kávés keveréket belekeverem. A krémet az egyik tortalapra kenem. Ráteszem a másik tortalapot, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt meghintem porcukorral, és óvatosan szeletekre vágom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |