Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzaital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 tenyérnyi szép bodzavirág (amikor még nem nyílt ki egészen), 2 bõ levû citrom, fél dl ecet, 1 kg és még 4 evõkanál kristálycukor.

Elkészítés:
A bodzavirágokat szitába teszem, vízsugár alatt megmosom, lecsöpögtetem és egy nagy fazékba teszem. A citromokat megmosom, vékony karikákra vágom és a bodzához hozzáteszem. Rászórom az 1 kg-nyi kristálycukrot, és ráöntöm az ecetet, és 5 liternyi vizet. Felforralom, majd a forrástól számított 4 percig fõzöm. Közben a megmaradt kristálycukrot egy kis ép zománcú serpenyõben szárazon, folytonosan kevergetve világosbarnára pirítom (karamellizálom), majd 2 dl bodzás lével - óvatosan, hogy rám ne fröccsenjen a forró cukor - felengedem. Kevergetve addig forralom, amíg a karamell egészen felolvad benne. Ezt a levet hozzáöntöm a többihez, majd a lángot eloltva alatta, jól összekeverem és hagyom, hogy teljesen kihûljön. Nagyon finom szûrõn, például tüll- vagy gézanyagon átszûröm és kisebb, lehetõleg hosszú nyakú üvegekbe töltöm. Jól ledugaszolva, a hûtõszekrényben legalább 3-4 hétig eláll, rendkívül üdítõ, jó ízû ital, amelyet szódavízzel vagy ásványvízzel, jéghidegen kínálok.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hűsítő bodzaital » Békakirály » Caribian Punch » Pilótakoktél
» Isteni banánturmix » Vörös Sonja » Long Island Iced Tea » Narancsos bor
» Ananászos puncs » Barbados » Spanyol csokoládéital » Forró csokoládé
» Bécsi kávé » 10 perces gyümölcsleves » Ananászbólé » Első lépés


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.