Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzaital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 tenyérnyi szép bodzavirág (amikor még nem nyílt ki egészen), 2 bõ levû citrom, fél dl ecet, 1 kg és még 4 evõkanál kristálycukor.

Elkészítés:
A bodzavirágokat szitába teszem, vízsugár alatt megmosom, lecsöpögtetem és egy nagy fazékba teszem. A citromokat megmosom, vékony karikákra vágom és a bodzához hozzáteszem. Rászórom az 1 kg-nyi kristálycukrot, és ráöntöm az ecetet, és 5 liternyi vizet. Felforralom, majd a forrástól számított 4 percig fõzöm. Közben a megmaradt kristálycukrot egy kis ép zománcú serpenyõben szárazon, folytonosan kevergetve világosbarnára pirítom (karamellizálom), majd 2 dl bodzás lével - óvatosan, hogy rám ne fröccsenjen a forró cukor - felengedem. Kevergetve addig forralom, amíg a karamell egészen felolvad benne. Ezt a levet hozzáöntöm a többihez, majd a lángot eloltva alatta, jól összekeverem és hagyom, hogy teljesen kihûljön. Nagyon finom szûrõn, például tüll- vagy gézanyagon átszûröm és kisebb, lehetõleg hosszú nyakú üvegekbe töltöm. Jól ledugaszolva, a hûtõszekrényben legalább 3-4 hétig eláll, rendkívül üdítõ, jó ízû ital, amelyet szódavízzel vagy ásványvízzel, jéghidegen kínálok.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hűsítő bodzaital » Sex on the beach » Mokka puncs » Szederbor
» Pezsgős málnaüdítő » Szőke Ciklon » Bailys » Békakirály
» Tojás likőr » Ír krémlikőr » Farsangolók itala » Barbados
» Baileys (tojás nélküli) » Mate-kardamom tea » Augusztusi Alkonyat » Paradicsomkéktél


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.