Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösáfonyás péksütemény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Kb. 6-7 darabhoz

140 g kenyérliszt BL80
1 kávéskanál sütőpor
0.25 kávéskanál só
40 g vaj
60 ml tej
1 kk narancshéj (reszelt)
1 db tojássárgája
2 ek lekvár/ dzsem (vörösáfonya)

Elkészítés:
A légkeveréses sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük.
A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzákeverjük a tejet és puha tésztává dagasztjuk.
A narancshéjat, a tojássárgáját, a lekvárt is hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, teszünk még bele lisztet, nem kell sok, éppen annyit hogy nyújtható legyen.
A tésztát meglisztezett deszkán 1, 5 cm vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett műanyag pohárral formákat vágunk (erre jó a süteményforma is). Kb. 6-7 db lesz belőle.
A sütőbe rakjuk a zsemléket, és megsütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösáfonyás keksz » Andi töltött kenyere » Könnyű, puha rozsos kenyér » Fahéjas fonott kalács
» Rozs stangli » Baconös-tojáskrémes kalács » Hamburger zsomle » Kenyérben sült sonka
» Mazsolás kalács 2 » Bundás kenyér zsír nélkül » Fahéjas banánkenyér » Bagel
» Grissini » Lusta lángos a hűtőből » Bundáskenyér másként » Nagymama túrósbélese


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.