Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai tésztarakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500g penne tészta
olaj (a főzővízbe)

Mártáshoz:

2 közepes paradicsom konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
500g darált hús
kb.1 dl víz

cukor
bors
majoranna
oregáno
bazsalikom
rozmaring

Öntethez:

2 tojás
1 kis pohár tejföl
kb. 5 dkg reszelt sajt

bors

Tetejére:

kb. 10 dkg sajt

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc).
Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk.
A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük.
Az öntethez a két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tepsit kiolajozzuk.
A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot.
Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.


A receptet beküldte: Kriszta0930


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kiadós Bolognai » Bolognais rakott tészta » Bolognai spagetti másképp » Bolognai rizsgolyók
» Betyáros bolognai » Bolognai töltött burgonya » Bolognai szószos spagetti » Bolognai a'la alyce
» Rakott bolognai penne » Bolognai leves » Bolognai lasagne spenóttal » Bolognai spagetti Update 1
» Bolognai töltött cukkini » Bolognai tészta gyorsan. » Bolognai nokedli » Bolognai szósz házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.