Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai Lasagne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is),
40 dkg sűrített paradicsom,
2 közepes hagyma,
10 dkg szalonna,
bors,
oregano,
só,
5 ek cukor,
3 ek olaj,
20 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
fél kg lasagnetészta,
fél liter tej

Elkészítés:
A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben lefektetve félreteszem.
A szalonnát apró kockára vágom és egy evőkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után hozzáteszem a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforralom.
Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sütőben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom.

Tanácsok:
Besamelmártás (bechamel)
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
fél liter tej,
só,
szerecsendió.

A vajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felengedem a tejjel. Sózom és szerecsendióval ízesítem.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Tomasha


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csupazöldség "lasagne" » Lasagne » Bolognai szósz » Zöldséges lasagne
» Betyáros bolognai » Lasagne- kicsit zöldebben » Lasagne házi sugoval » Bolognai rizsgolyók
» Lasagnetészta (egyszerű) » Bolognai tészta gyorsan. » Sajtos lasagne » Bolognai spagetti
» Bolognai tésztarakottas » Magyaros lasagne » Töltött lasagnetészta » Pastitsio (görög lasagne)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.