Tutireceptek.hu fejléc

Borzas (bundás) hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 főre

4, egyenként kb. 12 dkg-os lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (fogas, süllő, pisztráng, harcsa, tengeri halfilé),
1 kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál mustár,
4 közepes burgonya,
8 dkg finomliszt

a sütéshez:

bő olaj

a díszítéshez:

1 citrom

Elkészítés:
1. Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá friss vagy a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit ha felengedett, kissé ki kell nyomkodni és leszárogatni, nehogy sütés közben szétessen. A halat besózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük.
2. A burgonyát megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk (az így nyert burgonyalevet igyuk meg vagy adjuk leveshez, mert nagyon egészséges). Ez a művelet azért fontos, mert ha túl vizes a burgonya, nem tapad a halra, ami pedig rátapad, sütéskor leválik róla. Ugyanez az oka annak, hogy csak régi krumpli jó hozzá, újburgonyából ne készítsük!
3. A megfűszerezett halat a lisztbe hempergetjük, majd a lereszelt burgonyába forgatjuk, amit jól rá is nyomkodunk. Ahhoz, hogy a hal szép aranybarnára süljön, ne égjen meg, de a nem elég forró olajtól a bundája se váljon le, nagyon kell figyelni a sütésére, ezért a reszelt burgonyából 1-2 szálat dobjunk az olajba. Ha följön az olaj tetejére és sülni kezd, akkor jó; belerakhatjuk a halszeleteket.
4. Oldalanként kb. 3 percig sütjük, végül szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük.
5. Majonézes almával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a meghámozott, kockákra vágott gyümölcsöt majonézbe keverjük, és kisebb darabokra tépett salátalevelekkel gazdagítjuk. Citromcikkekkel díszítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás tojás sütőben » Borzas túrós » Borzaska » Bundás virsli szezámmaggal
» Rakott bundás kenyér » Bundás falatok » Bundás kenyér - másként » Borzas Kata
» Borzas csirkemell 3. » Bundáskenyér tuningolva » Bundáskenyér sütőben » Párizsi bundáskenyér
» Édes bundáskenyér » Borzas Zserbó » Bundás szárnyasfalatka » Töltött bundáskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.