Tutireceptek.hu fejléc

Bugátsza.(Krémes sütemény) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 csésze tej
1/4 csésze vaj
2/3 csésze finomra darált búzadara
2/3 csésze cukor
2 tojás és 2 tojássárga
kevés vaniliapor
2/3 csésze olvasztott vaj kenegetéshez
porcukor és fahéj megszórni

1/2 kg réteslap

Elkészítés:
1.Előszőr a krémet készítjük el. Felfőzzük a tejet. Közben a másik lábosban kicsit megfuttatjuk a vajon a darát. Összekeverjük a tejjel,majd beletesszük a vaniliaport és cukrot. Miután a krém felfőtt,lehúzzuk a tűzről és a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáadjuk az egyik felvert tojást a 2 tojássárgával.

2.A lapok felével betakarjuk a tepsit,de úgy hogy a szélére is felhúzzuk. Beleöntjük a krémet,betakarjuk a másik felével a lapoknak,a lapokat persze egymás között megvajazzuk.

3.Kb.180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
Tálaláskor megnyitjuk picit és a krémes részt bőven megszórjuk fahéjjal és porcukorral.
JÓ ÉTVÁGYAT!


A receptet beküldte: opál


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Királyi sütemény » Ánizsos teasütemény » Skandináv sütemény » Kefíres sütemény 2
» Csodasajtos sós sütemény » Diós habos sütemény » Mézessütemény muffin » Kókuszos sütemény I.
» Õszi szilvás sütemény » Barackjoghurtos- sütemény » Reggeli sütemény » Kakaós-zabpelyhes sütemény
» Csokoládés-céklás sütemény » Kakaós-epres sütemény » Aprósütemények: 4 az 1-ben » Egyszerű sütemény színesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.