Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós habos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 tojássárgája
1-1.5 dl tej
élesztő
25 dkg margarin

A töltelékhez
30 dkg durvára vágott dió
5 tojás fehérje
30 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kiskanál citromlé

Elkészítés:
A tojások sárgáját simára keverem a margarinnal. Élesztőt futtatok, majd a liszttel együtt hozzákeverem, és összedagasztom.
A tojások fehérjéből, a cukorból, a vaníliás cukorból és a citromléből gőz felett habot verek.
Három részre osztom a tésztát. 2-3 mm vastag téglalapra nyújtom. A diót és a habot is harmadolom. A tésztára először a habot kenem, majd megszórom dióval. Henger formájúra tekerem, majd centi vastag szeleteket vágok le belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket úgy, hogy mindkét végét megcsavarom előtte.

Tanácsok:
Nagymamám receptje, a család egyik kedvence. Bár a tészta zsíros, és elég töménynek tűnhet a sütemény, nem annyira édes. Könnyen csúszik.
Mivel nem kelt tésztáról van szó, nem igényel pihentetést, kelesztést.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bincey


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszhabos csiga » Nevenincs kakaós sütemény » Joghurtos kekszes sütemény » Sós sajtos sütemény
» Málnahabos csokitorta » Csokis tejszínes sütemény » Sport szelet sütemény » Berlini sütemény
» Zita sütemény » Habos torta » Banános sütemény » Üdítős sütemény
» Irénke süteménye » Turbános sütemény » Szilvás-mazsolás sütemény » Banános gyors sütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.