Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundás virsli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csésze liszt
2/3 csésze kukorica liszt
2 ek cukor
1+1/2 sütőpor
3/4 csésze tej
1 nagy tojás, felverve
8 db
8 hurkapálcika vagy fa spatula
1 csésze olaj a sütéshez(bő olajban sütjük)

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, cukrot és sütőport. Egy másikban kikeverjük a tojást a tejjel, majd hozzákeverjük szép lassan a lisztes keveréket és alaposan kikeverjük. A keverékből alacsony peremű tálba öntünk egy adagot. A virslik egyik végébe beleszúrjuk a pálcikákat (legalább a negyedéig, hogy tartson is),majd a tejes lisztes keverékbe forgatjuk a virsliket és felforrósított bő olajban kisütjük. Egy serpenyőben egyszerre 3-4 hot dogot is ki tudunk sütni úgy, hogy a pálcikák ne érjenek nagyon bele az olajba. Arany barnára sütjük őket, majd egy szalvétával bélelt tálra tesszük lecsöpögni. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé sült krumplit, mustárt, ketchupot, esetleg majonézt, de önmagában is finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos virsli(vacsira). » Édes mézes bundáskenyér » Bundás kenyér gazdagon » Brokkolis virsli
» Virslis csukott szendvics » Bundás szendvics » Virslis kukoricasaláta. » Bundás tojás sütőben
» Töltött "bundás" tojás » Zöldbabsaláta virslivel » Sonkával göngyölt virsli » Bundás kenyér másképp
» Virslisaláta » Salátás virsli » Kelt tésztában sült virsli » Sült virsli zöldségekkel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.