Tutireceptek.hu fejléc

Bundás virsli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csésze liszt
2/3 csésze kukorica liszt
2 ek cukor
1+1/2 sütőpor
3/4 csésze tej
1 nagy tojás, felverve
8 db
8 hurkapálcika vagy fa spatula
1 csésze olaj a sütéshez(bő olajban sütjük)

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, cukrot és sütőport. Egy másikban kikeverjük a tojást a tejjel, majd hozzákeverjük szép lassan a lisztes keveréket és alaposan kikeverjük. A keverékből alacsony peremű tálba öntünk egy adagot. A virslik egyik végébe beleszúrjuk a pálcikákat (legalább a negyedéig, hogy tartson is),majd a tejes lisztes keverékbe forgatjuk a virsliket és felforrósított bő olajban kisütjük. Egy serpenyőben egyszerre 3-4 hot dogot is ki tudunk sütni úgy, hogy a pálcikák ne érjenek nagyon bele az olajba. Arany barnára sütjük őket, majd egy szalvétával bélelt tálra tesszük lecsöpögni. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé sült krumplit, mustárt, ketchupot, esetleg majonézt, de önmagában is finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás bounty » Sajtos virsli(vacsira). » Almás töltött virsli » Virsli kukoricás bundában
» Virslis lecsó » Bundáskenyér (máshogy) » Tartáros virslisaláta » Virslis zöldbab
» Sajtos virsli tepsiben » Virslis kocka » Kukoricás virslisaláta » Bundás burgonya
» Rakott bundáskenyér » Mutatós virsliszendvics » Bundás falatok » Virsli (tavaszi) pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.