Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaomlett recept

Kategória:
 Tojásételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya,

10 dkg húsos,

füstölt szalonna,

8 tojás,

1 fej hagyma,

1 dl tej,

1 evőkanál liszt,

1 csokor metélőhagyma,



Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, 3 mm vastagon felszeleteljük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat és mindkét oldalon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel. Sózzuk, majd a hagymás burgonyára öntjük. Keverés nélkül, kis lángon addig sütjük, amíga tojás megszilárdul. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk


A receptet beküldte: Edina0077


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós-boros sertéspörkölt » Kefíres süti/ az eredeti » Gesztenyés csokis muffin » Joghurtos gyümölcs turmix
» Kapros-joghurtos gombasaláta » Flying Duchman » Ananászos vaniliahalom » Creol King
» Lusta asszony Túrós sütije » Koktéluborka olajbogyóval » Gyors habroló » Zöldséges tészta Edina módra
» Almás-vaníliakrémes sütemény » Babapiskóta » Lilahagymasaláta » Diótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.