Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaomlett recept

Kategória:
 Tojásételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya,

10 dkg húsos,

füstölt szalonna,

8 tojás,

1 fej hagyma,

1 dl tej,

1 evőkanál liszt,

1 csokor metélőhagyma,



Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, 3 mm vastagon felszeleteljük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat és mindkét oldalon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel. Sózzuk, majd a hagymás burgonyára öntjük. Keverés nélkül, kis lángon addig sütjük, amíga tojás megszilárdul. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk


A receptet beküldte: Edina0077


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos pulyka-raguleves » Mákos citromos süti » Hamis-somlói (update 1-es) » Tofunézes vegasali
» Banános-barack turmix » Zöldbabos burgonya » Túró Fánk Judy módra » Tojásos kelbimbó rakva
» Krumpliágyon sült gomba » Finom ízes palacsintatöltelék » Karácsonyi csillagok » Kaviármártás
» Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm » Kétszínű tallér » Főzés nélkül paradicsomlé » Narancsos tiramisu-fantázia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.