Tutireceptek.hu fejléc

Cékla-alma-hagyma saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db póréhagyma vagy vöröshagyma
1 db nagy cékla
2 db alma
cukor

köménymag
balzsamecet vagy háztartási ecet
olíva olaj

Elkészítés:
Kevés olajon együtt párolom a megtisztított és felszeletelt hagymát és céklát.
Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul a répa, úgy jó, ha kissé roppan.
Ezután ízesítem a cukorral, sóval, köménymaggal, ecettel, tetszés szerint.
A végén hozzáadom a kockákra vágott a almákat, az egészet összekeverem, hogy az utóbbiak is átvegyék a cékla szép piros színét.

Tanácsok:
Melegen - hidegen egyaránt finom saláta.

Fotó megtekinthető a naplóm 525. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos padlizsán saláta » Kefíres reteksaláta » Gombasaláta 1. » Juhsajtos vitaminsaláta
» Színpompás tésztasaláta » Friss majonézes saláta » Tejfölös nyári saláta. » Nepáli tojássaláta
» Tésztasaláták királynője » Saláta tavaszra » Lúgosító saláta » Syl salátája
» Tarka-barka saláta » Löncssaláta csirkehússal » Orda-sajtos saláta » Erőtadó saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.