Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 1 kg tisztított hal vékony szeletekre vágva
- mustár- vagy salátaolaj a sütéshez
- 2 ek. porrá zúzott mustármag
- 4 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 kicsi darab reszelt gyömbér
- 3 dl borecet
- 1 1 tk. só
- 25 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 10 dkg zöld és piros csípős paprika
- 1 ek. olaj
- 1-2 currylevél
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk. csípős pirospaprika
- 1 tk. cukor

Elkészítés:
Forró mustárolajban süssük addig a halszeleteket, amíg ki nem száradnak. Ezután tegyük félre, keverjük össze a mustámagot, a fokhagymát és a gyömbért 3-4 evőkanál ecettel. Rakjuk tűzálló edénybe a megmaradt ecetet a sóval, vöröshagymával és hegyes paprikával. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10 percig. Forrósítsuk meg az 1 evőkanál olajat, tegyük bele az őrölt fűszereket, állandóan kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután rakjuk hozzá az ecettel elkevert fűszereket is. Pirítsuk még 1 percig.
Keverjük össze az ecetes hagymával és a szárazra sütött hallal.

Tanácsok:
Tegyük üvegbe. Fedjük le. Hűtőszekrényben 2-3 napig eltartható. Hidegen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalsaláta sietősöknek » Zöldbabos tonhalsaláta » Tonhalsaláta » Majonézes halsaláta
» Füstölt halsaláta » Zelleres halsaláta » Hagymás tintahalsaláta » Diétás halsaláta
» Halsaláta Maja módon » Rizses tonhalsaláta » Mexikói halsaláta » Finn halsaláta
» Diós-majonézes halsaláta » Tonhalsaláta I. » Újkrumplis tonhalsaláta » Avokádós tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.